Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Твоє життя - твій вибір

Date: 4 грудня 2019 о 15:47
319 views

4 грудня 2019 року до Міжнародного дня за скасування рабства в Комунальному позашкільному закладі «Центр дитячої та юнацької творчості» в смт. Лосинівка

відбувся районний фестиваль-конкурс «Потяг безпеки», який вже втретє проходить в Ніжинському районі.

Команда «Чарівні леді» Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. прийняла участь у фестивалі вдруге. В червні 2019 року на другому районному фестивалі команда від нашої школи представляла Лосинівську ОТГ і виборола ІІ місце серед трьох команд зі шкіл району.

Цьогоріч керівники команди «Чарівні леді» Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. практичний психолог Неля Шевчун та соціальний педагог Жанна Лаврінець знову готували учнів 7-8 класів до участі у фестивалі за програмою «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Цю програму практичний психолог та соціальний педагог впроваджують з 2018 року.

У конкурсі змагалися команди шкіл Ніжинського району «Життя» Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст., «Вибір» Ніжинської ЗОШІ-ІІ ст., «Друзі» Перемозького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. і, звичайно, команда  Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст, яка знову виборола почесне друге місце за результатами конкурсів.

Свою ерудицію, інтелектуальні здібності, навички критичного оцінювання ситуацій, художні та спортивні здібності демонстрували учениці 8-А класу Постол Каріна, Козачук Валерія, Сукач Віта, учениця 7-А класу Корж Валерія, учениця 7-Б класу Нужна Вероніка.

Поважне журі полонила музично-спортивна міні-композиція «Грані особистості», в якій дівчатка показали власне бачення життєвих цінностей. Творчо підійшли наші учасниці і до конкурсу на  опрацювання коміксів методом кейсів «Твоє життя – твій вибір!», де змогли дати оцінку життєвій ситуації та запропонувати шляхи вирішення аби уникнути порушення прав людини.

На конкурсі плакатів «Безпечна/ небезпечна свобода. Альтернативні рішення» команда презентувала асоціативний малюнок – символічне зображення потягу.  «Життя людини на землі ми асоціюємо з потягом, який мчить по маршруту надій і сподівань. Кожен з нас – пасажир зі своїм багажем, зі своїм квитком. Сідаючи на певній станції ми розпочинаємо подорож зі свого маленького світу, сповненого труднощів, несподіванок, перемог і поразок, створюючи свою філософію життя.

З народження людина розпочинає рух у напрямку долі, але майбутнє залежить від вибраного маршруту. Чи буде він безпечним і приведе до здійснення бажань, чи стрілки спрямують нас до спокус, розчарувань, пастки, прірви? У людини завжди є вибір. Зупинись на роздоріжжі, обміркуй, зваж всі за і проти і обери шлях світла, добра і краси!» -  з таким закликом учасниці звернулися до всіх присутніх.

В конкурсі серед дітей, як завжди, немає переможених, адже, головне завдання – привернути увагу до проблеми та залучити активну учнівську молодь до питань протидії торгівлі людьми. В якості подарунків всі учасники отримали канцелярське приладдя та солодощі від Чернігівського громадського комітету захисту прав людини,а для школи – гру «Ліза та її друзі подорожують світом», розроблену представництвом МОМ в Україні, яка містить багато корисної інформації про попередження торгівлі людьми і в яку можуть грати та оволодівати знаннями учні Лосинівської школи. 

 

Практичний психолог

 Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Неля Шевчун

Comments:
Only authorized users can leave comments.