Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

КЕРІВНИЦТВО ІЗ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ФОРМУВАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ В ІНТЕРНЕТІ Навчально-методичний посібник Олена Черних Київ 20174 КЕРІВНИЦТВО ІЗ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ФОРМУВАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ В ІНТЕР

Date: 21 березня 2021 о 11:18
123 view

КЕРІВНИЦТВО ІЗ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ФОРМУВАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ В ІНТЕРНЕТІ Навчально-методичний посібник Олена Черних Київ 20174 КЕРІВНИЦТВО ІЗ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ФОРМУВАННЯ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ В ІНТЕРНЕТІ УДК [342.7-053.2:004.738.5]:37.013.42 ББК 74.66 Ч49 Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах комісією з інформатизації закладів освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (Лист ДНУ „Інститут модернізації змісту освіти” №21.1/12-Г-761 від 09.11.2017) Рецензенти: Харченко С.Я. доктор педагогічних наук, професор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Лаптєва А.С. заступник директора з виховної роботи, вчитель англійської мови середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 м. Сєвєродонецька, Луганської області, керівник методичного об'єднання заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів м. Сєвєродонецьк. Черних О.О. Ч49 Керівництво із соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті : навчально-методичний посібник / Черних О.О. К.: ТОВ „ЦП „КОМПРИНТ”, 2017. – 104 с. Посібник містить опис технології соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті: теоретичні питання безпечної поведінки в Інтернеті, опис занять та тренінгових вправ із розвитку базових компетенцій безпечної поведінки підлітків в Інтернеті, плани заходів для педагогів та батьків. Посібник адресовано соціальним педагогам, психологам, класоводам, заступникам директорів із виховної роботи навчальних закладів. УДК [342.7-053.2:004.738.5]:37.013.42 ББК 74.66 ISBN 978-966-929-673-3 ©Черних О.

ПРАВА ЛЮДИНИ В ІНТЕРНЕТІ = ІСНУЮТЬ Хоча доступ до Інтернету на сьогодні офіційно не визнаний як право людини, його розглядають як умову реалізації прав людини (свобода вираження поглядів, освіта, праця тощо). Комітет Міністрів Ради Європи в Рекомендації СМ/Rес(2014) 6 („Посібник з прав людини для інтернеткористувачівˮ) зазначає, що права людини та основні свободи в рівній мірі стосуються як офлайнового, так і онлайнового простору. Ніхто не повинен бути об’єктом незаконного втручання в здійснення прав людини та основних свобод під час перебування в Інтернеті. ПРАВА ЛЮДИНИ В ІНТЕРНЕТІ = ТРИСТОРОННІ ВІДНОСИНИ Інтернет є здебільшого продуктом власності приватних компаній. Цей факт ускладнює процес забезпечення прав людини, оскільки права людини, перш за все, створювалися як „обов’язок для державиˮ, а не для приватних корпорацій. Тому особливістю реалізації прав людини в Інтернеті є те, що до стосунків людина-держава, де остання зобов’язана поважати й захищати права людини, додається третій суб’єкт – приватні компанії. У цьому випадку до зобов’язань держави додається контроль за приватними компаніями, щоб вони не порушували права людини. Права людини мають переважну силу перед вимогами та умовами, що висувають до інтернет-користувачів володарі Інтернету – приватні корпорації.

Уся складність стосунків держави, людей і приватних компаній у питанні прав людини виглядає так: Приватні компанії – люди: приватні компанії повинні поважати й забезпечувати права людини в їхній діяльності, а люди повинні дотримуватися правил інтернет-провайдерів та провайдерів інтернетконтенту. Держава – приватні компанії: держава повинна контролювати приватні компанії, щоб не було порушень прав людини, а компанії повинні дотримуватися законодавства, установленого державою. Держава – люди: держава повинна дотримуватися міжнародного законодавства у сфері прав людини, а люди повинні дотримуватися законодавства та поважати права інших людей.

ПРАВА ЛЮДИНИ В ІНТЕРНЕТІ = ЦІННІСТЬ ДЛЯ ВСІХ Інтернет має суспільну цінність, тому що всі – люди, органи державної влади та приватні компанії – здійснюють свою діяльність через Інтернет. Тому всі розраховують на безпечний та надійний доступ до нього. Законодавство про реалізацію та захист прав в Інтернеті постійно розвивається. Незважаючи на те, що віртуальний простір здається нереальним і неконтрольованим, це не означає, що це простір для порушень прав людини. І від самих користувачів здебільшого залежить безпека цього простору – Інтернет буде таким, яким люди самі його зроблять.

ПРАВА ЛЮДИНИ В ІНТЕРНЕТІ = Я ПОВИНЕН ПОВАЖАТИ Анонімність в Інтернеті сприяє тому, що права людини можуть порушуватись. Іноді люди не звертають уваги на те, що контент, який вони створюють і поширюють, коментарі, які вони роблять на сторінках, зачіпають права інших людей або містять дискримінаційні ознаки. У цьому випадку будь-хто, чиї права порушуються, може розраховувати на захист від компетентних органів.

 ПРАВА ЛЮДИНИ В ІНТЕРНЕТІ = ЗАХИСТ Є Для ефективної реалізації прав людини в онлайновому просторі користувачі Інтернету мають отримувати підтримку. У разі обмеження або порушення їхніх прав вони мають доступ до механізмів правового захисту, зокрема звернення до суду. В Україні механізмами захисту прав людини в Інтернеті є: Звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зокрема на адресу електронної пошти: hotlіne@ombudsman.gov.ua Можливості такого звернення передбачено в ст. 55 Конституції України. Звернення до Департаменту кіберполіції Національної поліції України. У разі, якщо виявлено факт вчинення злочину за допомогою Інтернету, можна подати електронне звернення, заповнивши форму зворотного зв’язку на сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України https://cyberpolice.gov.ua та написати відповідну заяву в найближчий відділ поліції. Звернення до суду. У разі, якщо порушенно права людини в Інтернеті, за захистом своїх прав можна звернутись до суду. До суду може звернутись людина самостійно, якщо її виповнилось 14 років, у молодшому віці за захистом прав дитини можуть звернутись до суду батьки чи опікуни. Звернення до міжнародних судів чи організацій. Після використання всіх національних механізмів правового захисту кожна людина може звертатися за захистом своїх прав і свобод до Європейського суду з прав людини. Також у випадках, коли права окремої людини порушуються, заяви про такі порушення можуть бути подані безпосередньо до Управління Верховного комісара ООН з прав людини за адресою: urgent-actіon@ohchr.org

Comments:
Only authorized users can leave comments.