Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Світанок 2018

Date: 7 липня 2018 о 16:57, Refreshed 7 липня 2018 о 17:01
284 view

Відпочинок. Табір. Літні канікули. Для дітей – це радість, змога пізнати себе і навколишній світ, зустріти  нових друзів, добре відпочити, набратися сил і здоров’я.                     

Літній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, яка повинна забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є пришкільний табір.

Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової навчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу. Тут немає відмінників і невстигаючих. Всі діти мають рівні права. Отже, відпочинок – це здорово!

   Основна мета  роботи пришкільного табору відпочинку  «Світанок», що діяв на базі Лосинівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Лосинівської селищної ради Ніжинського району, полягала в тому, щоб у дітей надовго збереглося в пам’яті веселе, гомінке літо і вони повернулися до  навчального процесу здоровими, повними сил, творчої наснаги та готовими успішно реалізувати всі свої таланти і здібності. 

Перебування дітей у  літньому пришкільному таборі передбачає насамперед використання відпочинку дітей для їх комплексного оздоровлення через традиційні та інноваційні форми табірної роботи, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, розуміння його переваг.

Табір відпочинку «Світанок» працював з 29.05.2018 р. по 15.06.20168.  Дитячий табір створений з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, формування й розвиток національно-патріотичних почуттів  учнів, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб дітей шкільного віку. Вихователями  були педагоги школи, з них вчитель історії, вчителі англійської мови, фізичної культури, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, вчителі початкової школи, медичні працівники та обслуговуючий персонал. 

Для роботи табору було виділено вісім класних приміщень – кімнат відпочинку. У розпорядженні табору були актова зала, спортивний зал для проведення ігор та змагань, їдальня, внутрішні туалети, спортивний майданчик, майданчик для проведення лінійок. Зарахування дітей до табору відпочинку здійснювалося на основі заяв батьків, опікунів. 

У пришкільному таборі відпочило 154  учнів (з них: з багатодітних сімей – 23, діти учасників АТО - 8, обдаровані – 8, діти з малозабезпечених сімей – 5, постраждалі від аварії на ЧАЕС – 5, діти-переселенці – 1, діти-інваліди – 4, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування - 1 )

Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, після якої вихованці табору ознайомлювалися з планом роботи на день і презентували свої загони. А загонів було аж вісім: «Світлячки», «Сонечко», «Усмішка», «Мрійники», «Комета», «Промінці», «Бджілка», «Smile»(«Смайл»). Кожного дня вихованці разом із  вчителем  фізичної культури проводили  ранкову зарядку  під музичний супровід.

Життя у таборі було насичене різноманітними подіями. Розпочалася робота табору  урочистим  відкриттям табору «Табір – територія радості». Наступного дня були проведені  практичні заняття «Обережно – вогонь!» і не просто в школі, а на території Лосинівської (МПО) пожежної частини, де вихованців табору гостинно зустрічали керівник О. П. Назаренко та працівники-пожежники.

Не менш гостинними виявилися і працівники ТОВ агрофірми «Лосинівська», зокрема Громов І.М. та Прищепа Н.В., які організували цікаву екскурсію територією молочної ферми сучасного зразка.

На День захисту дітей до табору завітали гості – представники відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту та відділу культури та туризму Лосинівської селищної ради Ніжинського району, які провели з дітьми цікаві розваги, конкурси. Діти драйвово провели час та отримали море позитивних емоцій.

Цікавою та змістовною виявилася екскурсія до щойно відкритого  Лосинівського музею старовини, куди гостинно запросив настоятель Свято-Троїцького храму о.Олег.

Масу вражень і задоволень отримали учні від екскурсії до музею «Природа Приостер’я» у м. Ніжині та від перегляду 3D–фільму у кінотеатрі «Космос».

А якою пізнавальною виявилася екскурсія до зоопарку «12 місяців» с.Демидів Вишгородського району Київської області, під час якої діти познайомилися з різними тваринами та навіть мали змогу їх погодувати.

День моди у шкільному таборі теж був багатий на сюрпризи, адже вихованці змагалися на звання найкреативнішого, найсильнішого, найпривабливішого у таборі «Світанок».

Цікавими та змістовними були розваги та змагання у ЦДТЮ під керівництвом М.М.Борща, які ще й завершилися смачним пригощанням – діти смакували варениками, які приготували працівники центру.

Гостинно зустрічали вихованців табору і працівники Лосинівського Будинку культури на чолі з завідувачкою Гавриляко В.Г., які не шкодуючи сил танцювали разом з дітьми, співали пісень та грали в різні  рухливі ігри.

Згідно плану роботи табору для дітей були проведені усні  журнали, вікторини, брей-ринги, спортивні заходи, квести, конкурсно-розважальні програми, заходи патріотичного спрямування. Найцікавішими   заходами були: спортивна гра-змагання «Чукотка», музично-казкова карусель «Українська казка на сучасний лад», конкурсно-розважальна «Веселунчики», конкурсна програма «Майстер Шеф – діти», спортивне свято «У пошуках Олімпійського вогню», конкурси малюнків «Я люблю свою країну», «Я малюю друга», «Малюємо казкових героїв», «Фізкультуру люблять всі: і дорослі, і малі», «Я малюю дивні квіти», патріотичний захід  «Хто вони – козаки?», проведено практичні заняття «Правила користування компасом, орієнтування на місцевості».

 Заходи кожного окремо взятого дня проводилися відповідно до визначеного плану роботи. Так було проведено дні: День відкриття  табору, День безпеки, День патріота, День захисту дітей, День дитячої творчості та юних талантів, День дружби та ввічливості, День казки, День кухариків, Олімпійський день, День гумору та бантики, День козака, День квітів, День закриття табору.

Багато уваги приділялося пропаганді здорового способу життя, кожен день в таборі проводилася ранкова зарядка під музичний супровід, також проводилисяспортивні змагання та естафети.

    Вихованці загонів брали активну участь у змаганнях, конкурсах, за що були нагороджені грамотами за перемоги та  активну участь.

 Під час відпочинку працювали дві літні мовні школи. Цікавими і змістовними були години спілкування з  англійської мови, які проводилися у вигляді цікавих ігор, вікторин, презентацій  з елементами бесіди, розучування пісень і віршів англійською мовою, театралізованих вистав.

     Взагалі життя у таборі дітям запам’ятається надовго і вони неодноразово захочуть бути його активними учасниками. Бо кожен день життя у ньому допомагав дітям зрозуміти, що потрібно бути не лише спритними і сміливими, а й дружніми, чесними, справедливими, добрими, творчими.

Фотозвіт

Comments:
Only authorized users can leave comments.