Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Завершення 2019-2020 навчального року

Дата: 5 травня 2020 о 15:56
249 переглядів

Шановні колеги, учні та батьки учнів!

Ми наближаємося до завершення 2019-2020 навчального року. Цей навчальний рік (та й не тільки навчальний),  безумовно, увійде у підручники історії. У надзвичайних умовах жорстких карантинних заходів опинився увесь світ, у тому числі й система освіти, яка є значною частиною суспільного життя. Масове дистанційне навчання в умовах ізоляції стало викликом для усіх: освітян, дітей, батьків.

Любі наші батьки, напевно чи не у найскладніших умовах перебуваєте ви. Тому, що дехто з вас ще ходить на роботу, а дехто  працюєте дистанційно і на ваші плечі впала велика відповідальність, перш за все, підтримки психологічного стану ваших діток і продовження навчання. Саме ви, стали тим ланцюжком між вчителем та вашою дитиною, що допомагає налагодити контакт та виконання завдань для освоєння програми. Тільки ви, знайдете правильну відповідь на питання вашої дитини (навіть коли питання будуть з предмета, з якого ви не зовсім компетентні). Тільки ви, заспокоїте свою дитину, якщо раптом у неї щось не буде вдаватися відразу.

Дякуємо тим батькам, які стали нашими союзниками у налагоджені дистанційного навчання, підтримують дітей та педагогів у цьому незвичному освітньому процесі. Попереду цілий місяць навчання, а далі - завершення 2019-2020 навчального року. І яким він буде, залежить тільки від нас з вами, від злагодженості наших дій, педагогічної мудрості та витривалості.

Алгоритм дій (відповідно до нормативних документів МОН (Положення про переведення та випуск учнів (вихованців) навчальних закладів загальної середньої освіти)):

- здійснити підсумкове оцінювання у 2019-2020 навчальному році з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень. Проведення для учнів будь-яких додаткових випробувань наприкінці навчального року, як «дистанційних перевірочних робіт, усних опитувань, не передбачено чинним законодавством;


- виставити річні оцінки у класні журнали у період не пізніше 6 робочих днів після завершення ІІ семестру (відповідно до шкільних наказів про структуру 2019-2020 навчального року) та можливості фізичного повернення педагогічних працівників до приміщень закладів освіти;


- прийняти до 01.07.2020 року педагогічною радою рішення про переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу;


- перевести до наступного класу учнів, які з різних причин не були охоплені дистанційним навчанням у період карантину, та розробити для кожного з них індивідуальні навчальні плани щодо засвоєння пропущеного навчального матеріалу (індивідуальний навчальний план затверджується директором до початку наступного навчального року);


- організувати роботу з такими дітьми за індивідуальним навчальним планом до 01.07.2020 у разі відкриття шкіл у червні 2020 року.

У разі неможливості повернення учня до закладу освіти в період до 01.07.2020, освоєння ним пропущеного матеріалу за індивідуальним навчальним планом буде забезпечено у 2020-2021 навчальному році.

Щодо видачі свідоцтва досягнень, табеля навчальних досягнень та свідоцтва про базову середню освіту учням 1-10-х класів:
- свідоцтва досягнень учнів 1, 2-х класів, табелі навчальних досягнень учнів 3-8-х, 10-х класів заповнюються класними керівниками, самостійно, після проведення семестрового та річного оцінювання. Учням, які продовжують навчання у цьому закладі, вищезазначені документи направляються в електронному вигляді з подальшим врученням оригіналу документа на початку нового навчального року;

- річне оцінювання випускників 9-х класів, звільнених від ДПА, (наказ МОН) здійснюється на підставі результатів І семестру, очного навчання упродовж січня-березня та результатів дистанційного навчання. Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти завершиться до 15 червня. Видачу свідоцтв буде організовано після прийняття Урядом рішень про зняття певних карантинних обмежень для здобувачів освіти та з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Для випускників 11-х класів після завершення карантинних обмежень буде організувано додаткові консультації з предметів, обраних ними для проходження ДПА у формі ЗНО. Зважаючи на те, що після завершення карантинних обмежень необхідно дотримуватися чіткого регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки, такі консультації можуть проводитись за наявності підтвердження задовільного стану здоров’я учня та створення відповідних умов для навчання (засоби індивідуального захисту, малими групами, забезпечення дистанції тощо).

Щодо зарахування (переведення) учнів до закладів загальної середньої освіти.
          Зарахування до будь-якого класу, як правило, здійснюється до початку навчального року. Враховуючи особливості завершення 2019-2020 навчального року (карантинні обмеження), прийом заяв та документів до 1-го класу розпочнеться після завершення карантинних обмежень для закладів освіти. Прийом документів до 5-х та 10-го класів розпочнеться після видачі учням відповідних документів про освіту.

Шановні батьки! Ми разом з вами та нашими дітьми проходимо непростий, часто стресовий шлях дистанційного навчання та спілкування. Дякуємо за ваше терпіння. Радіємо з того, що ви допомагали і далі допомагаєте своїм дітям і вчителям. Ми знаємо, що нам ще не все вдалося. Та і масове навчання у системі соціального обмеження є неприродним для людства. Більшість з нас залишиться прихильниками очної системи виховання та навчання дітей. У той же час хочемо запевнити вас, що залишаємося вашими партнерами та з нетерпінням очікуємо на повернення наших учнів до шкіл. 

Бережіть себе та своїх близьких!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.